Mat & Mångfald - Hur får vi till det på hemmaplan? Har passerat
Lördag 4 maj 2024 15:00 - 16:00 CEST Caféscenen
Föreläsare: Christina Odén, Ludwig Bengtsson
Workshop facilitator: Evalena Skalstad
Här får du inspiration om vad andra gjort och projekt som görs, samt vad du själv kan göra lokalt.
Denna workshop innehåller lika delar föredrag, presentationer och grupparbete för dig som vill komma vidare i det lokala arbetet med jordbruk, mat, mångfald, ekologiskt och livsmedelsstrategier.
Naturskyddsföreningens rikskansli berättar vad som är på gång och hur det jobbas för att mobilisera medlemmar i höst kring frågor om mat och mångfald med bland annat studiecirklar. Du får också veta mer om hur engagemanget bland medlemmar ser ut kring dessa frågor från en alldeles färsk enkät. Region Jönköping berättar om projektet "Mer ekologiskt i Jönköpings län".
Andra hälften av tiden gör vi ett grupparbete tillsammans som syftar till att komma vidare i det lokala arbetet på hemmaplan.
Varmt Välkommen!
Föreläsare
Christina Odén Föreläsare
Regional utvecklare - livsmedel och gröna näringar
Presenterar projektet ”Mer ekologiskt i Jönköpings län”
https://utveckling.rjl.se/vad-pagar/mer-ekologiskt-i-jonkopings-lan/
Ludwig Bengtsson Föreläsare
Trainee
Trainee på Naturskyddsföreningen
Presenterar resultat från enkäten om engagemang för mat & jordbruksfrågor bland medlemmar.
Evalena Skalstad Workshop facilitator
Rikskansliet
Sakkunning Odlingslandskap
Naturskyddsföreningen
Samordnare för föreningens mat & jordbruksnätverk. Presenterar kortfattat Naturskyddsföreningens ståndpunkter om jordbruk och vad som är på gång från rikskansliet, samt leder workshop om det lokala arbetet på hemmaplan.